Wednesday, March 28, 2012

SPAGETTI BOLOGNESE


Spaghetti Bolognese
Ini adalah cara mudah untuk menyediakan spageti Bolognese dengan daging . Rasa masam tomato dan kiub ayam citarasa menguasai dalam resipi. Anda boleh membuat pedas dengan menambah cili merah jalapeno atau dihancurkan dalam daging.

bahan-bahan:

3 sudu besar minyak zaitun
1 lb tanah daging lembu (bersandar)
1 biji bawang besar (dicincang)
2 batang saderi (dihiris)
1 sudu besar tepung
2 ulas bawang putih (dihancurkan)
4 sudu besar tomato puree
4 tomato (dicincang)
2 ayam kiub
Garam dan lada sulah secukup rasa
1 lb spaghetti
Parutan keju Parmesan untuk topping

Cara-cara

1. Rebus spaghetti mengikut arahan pakej dan kemudiandiketepikan.
2. Ambil periuk, tumis bawang besar dalam minyak sehinggamenjadi merah jambu.
3. Kemudian tambah daging dan masak di atas api yang tinggisehingga menjadi kering dan coklat.
4. Tambah saderi, tepung, bawang putih dan puri tomato, kacaudan masak atas api sederhana selama 5-8 min.
5. Membubarkan kiub ayam dalam secawan air panas dan tambahkepada campuran daging lembu bersama-sama dengan tomato dan perasa garam dan lada. Renihkan selama kira-kira 10 minit.sehingga tomato menjadi lembut dan semua perisa gaul rata.
6. Mengambil spageti dimasak ke dalam pinggan hidangan, tuangkan daging menyediakan lebih spageti dan atas dengan keju Parmesan.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...